Kalsbeek Totaalonderhoud

Voor al uw onderhoud en reparatie werkzaamheden

Schilderwerk

Kalsbeek Totaalonderhoud is een professioneel schildersbedrijf uit Leeuwarden. Kwaliteit staat bij ons voorop. De staat van je schilderwerk is heel belangrijk, goed buitenschilderwerk zorgt er niet alleen voor dat je woning er een stuk mooier uitziet, het komt ook de duurzaamheid van de woning ten goede. Zitten er blaasjes, scheurtjes, krimpnaadjes, bladdert uw schilderwerk af of vertoond uw woning aan de binnenkant scheuren en naden. We komen u dan graag helpen met advies en onze jaren ervaring. We bekijken altijd eerst de onderhoudstoestand van het schilderwerk en maken aan de hand daarvan een plan van aanpak.

Lees meer →

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Betonreparatie

Zijn er scheuren ontstaan in het beton of brokkeld de beton af. Dan moet dit zo snel mogelijk worden hersteld dit kan namelijk de draagkracht van de betoncontructie aantasten. Scheuren kunnen de draagkracht van wanden namelijk aantasten. Deze betonschade wordt met name veroorzaakt door het verouderingsproces van het beton. Hierdoor dringt vocht en kooldioxide vanuit de buitenlucht het beton in ( het zgn. carbonatatie proces). De wapening gaat roesten en delen beton laten los, waardoor een betonreparatie nodig is. Dit kunnen we voor u vakkundig repareren met hoogwaardig gecertificeerde betonreparatie mortels.

Lees meer →

Scheurherstel & Gevelrenovatie

Een scheur in het metselwerk, vooral in gevels en andere buitenmuren, schaadt niet alleen het aanzien van de desbetreffende woning en daarmee onder meer de waarde daarvan, maar het is vaak ook een signaal dat er iets grondig mis is. En dan is het van het grootste belang om tijdig in te grijpen, voordat de problemen verergeren.

Wij kunnen scheuren herstellen in metselwerk of gevelrenovatie uitvoeren door het aanbrengen van speciale R.V.S. spiraal ankers ter voorkoming van roestvorming. Afhankelijk van de voegbreedte worden spiraalankers gebruikt van 4.5, 6, 8 of 10 mm. Voor beschadigde stenen in het metselwerk wordt een op kleur gemaakte restauratiemortel gebruikt, waardoor het weer een geheel wordt. 

Lees meer →

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Houtrot reparatie

Wij gebruiken voor de houtrotreparatie een professioneel houtrotrenovatiesysteem. Eerst inspecteren we waardoor het houtrot ontstaat. Meestal is de voedingsbodem voor schimmels de combinatie van een vochtgehalte boven 21% en een temperatuur tussen de 5 en 40 graden Celsius.

Andere factoren, die een rol kunnen spelen zijn de conditie van de ondergrond, verf-technische en/of bouwkundige gebreken (lekkage in de kit-rand, lekkend zinkwerk).
 

Kunststof vloeren

Een kunststof gietvloer is een naadloze afwerkvloer die wordt gegoten op een dragende vloer. Op het gebied van kunststof vloeren kunnen wij voor u coating vloeren en gietvloeren realiseren. Wij gebruiken professionele, hoogwaardige producten.

Voordelen:

  • Kunststof coating vloeren zijn sterk, slijtvast en stofvrij. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en volledig vloeistofdicht. Ideaal voor garages, galerijen, traphuizen in flats en balkons.
  • Kunststof coating vloeren kunnen tevens bewerkt worden met antislip zodat een veilige situatie gecreëerd wordt en uitglijden tot het verleden hoort.

Lees meer →

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Kelderafdichting

Een natte kelder daar schrikken de meeste huiseigenaren van. Meer dan de helft van alle woningen in Nederland heeft geen goede kelderdichting volgens de VVE. De meest voorkomende oorzaken zijn condensatie, afvoer en grondwater. De oplossingen zijn afhankelijk van de oorzaak van het probleem en varieert van het installeren van een ontvochtiger, een afvoersysteem of het vocht bestrijden met middelen die het water in de keldervloer of keldermuur tegenhouden.

Kelderafdichting is noodzakelijk bij lekkages aan uw betonnen kelder of gemetselde kelder door bij voorbeeld: scheurvorming, aardbevingsschade, verouderd of slecht stucwerk of leiding doorvoeren. Kelderafdichting van betonnen kelders is goed te realiseren door injecteren in wand of kim, de aansluiting van wand op vloer. Kelderafdichting van gemetselde kelders realiseren we door middel van het aanbrengen van een zgn. drukmortel.

Lees meer →

Injecteren

Heeft  u een vocht probleem en lekkage/scheuren in uw betonnen/stenen wand, vloer of plafond en wilt u dit  een halt toe roepen? Dan is het laten injecteren hiervan  één van de beste oplossingen. Het injecteren van muren,plafond of wand heeft zich in de loop der jaren het beste  bewezen hiervoor. .Injecteren kan dus de waterdichtheid van de constructie weer herstellen,   Heeft u losliggende delen of constructieve  scheuren in u vloer die  een constructie kunnen ondermijnen en dus zwakker maken kunt u deze injecteren met een epoxyhars zodat het weer een sterk en vast geheel wordt.  Wij injecteren watervoerende scheuren met een polyurethaan hars  en injecteren constructieve scheuren met epoxyhars.

Lees meer →

Previous slide
Next slide
Kalsbeek Totaalonderhoud gespecialiseerd in Hydrofoberen/Impregneren omgeving Friesland en Groningen

Hydrofoberen en Impregneren

Door uw woning te laten hydrofoberen wordt deze waterafstotend gemaakt. Hydrofoberen is een ander woord voor impregneren en hiermee beschermt uw gevel en verhoogt de waarde van uw woning. Voordat wij uw gevel behandelen reinigen wij deze eerst, indien nodig vindt herstel plaats van scheuren en voegen.

Wat betreft betonconstructies kunt u denken aan vorstschade en corrosie van de wapening. Ook dit is goed te herstellen door middel van hydrofoberen of impregneren. Zo verlengt u de levensduur van uw woning en behoudt u de waarde ervan.

Lees meer →

Hulp nodig?

Maak uw afspraak​

Kalsbeek Totaalonderhoud is specialist en gecertificeerd in de veel voorkomende onderhoudsdisciplines (waaronder onderhoud en reparatie van gevels, houtrot, betonrot en schilderwerk). Bij Kalsbeek Totaalonderhoud zijn betrouwbaarheid, service en vakmanschap belangrijke punten.

Hulp nodig?

Maak uw afspraak​

Kalsbeek Totaalonderhoud is specialist en gecertificeerd in de veel voorkomende onderhoudsdisciplines (waaronder onderhoud en reparatie van gevels, houtrot, betonrot en schilderwerk). Bij Kalsbeek Totaalonderhoud zijn betrouwbaarheid, service en vakmanschap belangrijke punten.